Ronde 1 Workshops

Kies hieronder uit de workshops die in Ronde 1 worden gehouden - voor meer keuze klik op de Tafelgesprekken van Ronde 1

Klaar voor de start? Routekaart voor de kick-off van jouw project

Renée Scheepers, projectleider AMC; Ad de Rooij, medisch adviseur Stigas 
Handvatten die jou helpen zelf aan de slag te gaan met gezond en veilig werken. Die krijg jij in deze workshop aangereikt. Twee experts delen hun ervaringen uit pilotprojecten met jou. Zij bedachten het raamwerk ‘gezond en veilig werken’. Dat biedt een start voor de vormgeving voor een nieuw project. Denk mee over de onderdelen van het raamwerk en breng je eigen ideeën een stap verder.

Beslissen in onverwachte situaties: de resilience game

Viola van Guldener, Programmacoördinator Veilig Werken, RIVM; José M. Marin Wesker, Safety consultant, Safety Assist
Hoe train je veerkrachtige besluitvorming in organisaties? Deze serious game helpt je hierbij! RIVM heeft in nauwe afstemming met veiligheidskundigen de serious game ‘Resilience in Vijf Stappen’ ontwikkeld. Door besluitvorming in praktijksituaties na te bootsen, leer je spelenderwijs veilig en succesvol om te gaan met onverwachte situaties. Daarnaast ga je mentale valkuilen (h)erkennen.

VIBE: veilig gedrag beïnvloeden door inzet van facilitators

Victor Zuidema, VeiligheidNL; Hans Huysen, TACKnowledge, VIBE-facilitator
Voor iedereen die gedragsverandering wil realiseren in organisaties vertelt VeiligheidNL over het innovatieve VIBE (Veiligheid In Beweging)- programma; samen met één van de VIBE-facilitators. Een aanrader als je al over voldoende kennis beschikt over wetgeving, procedures, richtlijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

De ogen geopend

Henk Schuur, Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN); Erwin Heijnsbroek, Verbond Papier &Karton 
Kijk met andere ogen naar je bedrijf. Wissel ervaringen uit en leer van elkaar. Dat is een korte samenvatting van het buddyproject in de betonbranche. “De buddy van het andere bedrijf heeft ons de ogen geopend voor veiligheidsrisico’s, waarvoor wij ze al weer hadden gesloten”. Door samen met een buddy observaties uit te voeren, ontstaat een kruisbestuiving van ervaringen. Op deze manier verbeteren de inzichten van medewerkers en stijgt het veiligheidsbewustzijn. 

Nieuwe kansen voor preventie in arbozorg

Dorothé van den Aker, projectmanager OVAL, branche voor duurzame inzetbaarheid; Esther Groenen, directielid en kwaliteitsmanager Groenen Groep Grond- en Sloopwerken
Wat is er veranderd in de nieuwe Arbowet? Hoe kunnen werkgevers en werknemers de preventie, samen met arbodienstverleners, verbeteren? Het basiscontract, stappenplan voor aanpak van de arbozorg, preventie in relatie tot eigen business en de meerwaarde voor het bedrijf en de mensen die er werken, komen hier aan bod. Een uitwisseling van kansen voor preventie en gezond en veilig werken.

Nieuwe (leer-)mogelijkheden voor gezond en veilig werken

Hans Schuurmans, CEO van online opleider SkillsTown, auteur en professioneel spreker op het gebied van leren en ontwikkelen
Op welke wijze kan online leren worden ingezet om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren? In deze interactieve workshop maak je in spelvorm kennis met uiteenlopende nieuwe vormen van online leren. Samen met andere bezoekers denk je na over prangende vragen en kom je op een verrassende manier te weten wat online leren voor jouw organisatie kan betekenen. Alvast een sneak preview? Klik HIER

Over verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen

Ben Kuiken, filosoof, schrijver en ontregelaar 
Ben Kuiken biedt een frisse blik op organisaties. Minder regels is zijn motto en meer vertrouwen en vakmanschap. In het plenaire programma geeft hij zijn visie op wat dit betekent voor gezond en veilig werken. In deze workshop heb je de kans om hier verder met hem over in dialoog te gaan. 

Terug naar het volledige programma.